Proč je důležité užívat kyselinu hyaluronovou ve formě tablet?
S přibývajícím věkem produkce kyseliny hyaluronové v organismu klesá, což vede k dehydrataci pletí, vzniků vrásek a opotřebovaní kloubní chrupavky.
S přibývajícím věkem produkce kyseliny hyaluronové v organismu klesá, což vede k dehydrataci pletí, vzniků vrásek a opotřebovaní kloubní chrupavky.
Kyselina hyaluronová ve velkém množství je obsažena v tekutině kolenního kloubu (v synoviální tekutině) a brání nárazu kostí na sebe tím, že zvětší a vyplní prostor v kloubní štěrbině. Čím větší je koncentrace KH, tím líp je kloub chráněn při pohybu.
Ve výzkumech vědci prokázaly, že při podání kyseliny hyaluronové ve formě kapslí po dobu 2 měsíců se zvýšilo množství kyseliny hyaluronové v synoviální tekutině kolenního kloubu a pacienty cítily úlevu od bolestí, která přetrvávala delší dobu.
Více informací najdete v článku:www.vitage.cz/news/boli-vas-kolena-zkuste-kyselinu-hyaluronvou/
Přírodními zdroji kyseliny hyaluronové jsou převážně živočišné výrobky – masové vývary a vnitřností. Některé potraviny jako jsou sójové boby, červené víno nebo kořenová zelenina mají schopnost zvýšit produkci kyseliny hyaluronové, ale přirozený způsob doplňování kyseliny hyaluronové v těle je dlouhotrvající a málo efektivní.
V případě, že už máte viditelné příznaky nedostatku kyseliny hyaluronové, což jsou suchá pokožka, vrásky, vrzaní kloubů, je potřeba šáhnout po doplňku stravy s kyselinou hyaluronovou pro rychlé a efektivní doplnění KH.
Vegany a vegetariány jsou více ohrožené nedostatkem kyseliny hyaluronové z důvodů, že jejích jídelníček neobsahuje živočišné výrobky a proto pro je důležité včas zahájit užívání KH ve formě doplňku stravy.
Kyselina hyaluronová (KH) se dnes získává biotechnologickou metodou fermentace bakteriálních kultur, nejčastěji bakterií druhu Streptococcus zooepidermicus .Vstupní materiály výrobního procesu nejsou živočišného původu, což činí koneční produkt kyselinu hyaluronvou vhodným pro vegany a vegetariány.